Mandić: Produbiti saradnju i intenzivirati politički dijalog sa Italijom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić razgovarao je u Budimpešti sa Lorencom Fontanom predsjednikom Predstavničkom doma Republike Italije.

„Uz ocjenu da dvije zemlje baštine prijateljske i sadržajne odnose, predsjednik Mandić je izrazio opredjeljenje da u narednom periodu dođe do produbljivanja saradnje i intenziviranja političkog dijaloga“, saopšteno je iz Skupštine.

Iskazao je zahvalnost na kontinuiranoj podršci Italije u procesu evropske integracije, uz naglasak da je uloga Italije, kao strateški važnog spoljnopolitičkog partnera Crne Gore, od naročitog značaja u procesu pristupanja.

U kontekstu pridruživanja EU, predsjednik Predstavničkog doma Parlamenta Lorenco Fontana istakao je jasnu podršku njegove zemlje Crnoj Gori, naglasivši da Italija može da pruži pomoć u pogledu pristupanja u EU kroz jačanje sveukupne saradnje.

„On je izrazio uvjerenje da će tokom predstojećeg mandata unaprijediti parlamentarnu saradnju na svim nivoima“, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti za dalje unapređenje bilateralnih odnosa u sferama od obostranog interesa, sa akcentom na dalji razvoj političke, ekonomske i privredne saradnje.

Foto: Skupština

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA