Mandić: Mir i stabilnost bile važne odrednice u politici Momira Bulatovića

Pomen bivšem predsjedniku Crne Gore Momiru Bulatoviću održan je danas u kučkom selu Raći. Povodom obilježavanja pet godina od smrti Momira Bulatovića i šesnaest godina od smrti njegovog sina, okupili su se porodica, prijatelji, kolege i veliki broj predstavnika javno-političkog života u Crnoj Gori, dok je pomen služio mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Među mnogobrojnim kolegama i učesnicima javno-političkog života, posebnu počast Momiru Bulatoviću dao je i predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

“Momir Bulatović je jedna od najvećih istorijskih ličnosti Crne Gore – čovjek koji je bio na čelu Crne Gore i na čelu Savezne vlade u vrijeme teških izazova početkom 90-ih i napada na SR Jugoslaviju 1999. godine. Upravo zahvaljujući njegovoj pameti i dobroj procjeni Crna Gora je jedina od bivših jugoslovenskih republika gdje se nije odigrao građanski rat. Mir i stabilnost su bile važne odrednice u politici Momira Bulatovića, a kao čovjek i kao osoba koja je držala do tradicionalne Crne Gore uradio je sve da one loše stvari po kojima se nažalost danas Crna Gora prepoznaje u svijetu zaustavi. Danas su posljedice toga i ova borba koju vodimo da Crna Gora bude slobodna i da bude oslobođena od kriminala i korupcije, da u Crnoj Gori svi jedni drugima budemo braća, kao što je želio Momir Bulatović,” naveo je Mandić.

Foto: Mediabiro

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA