Mandić: Lično sam predložio rezoluciju o Jasenovcu; Ne mislim da Spajić bježi od parlamenta

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić kazao je da je on lično predložio rezoluciju o Jasenovcu, i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nema ništa sa tim.

„Ova ideja je izvorno naša, ja sam je predložio, Milan Knežević podržao i mi smo je saopštili premijeru Milojku Spajiću. To nikakve veze nije imalo sa Srbijom ili predsjendikom te zemlje Aleksandrom Vučićem ili bilo kim“, kazao je Mandić u emisiji Slobodna zona na TV Prva.

Kaže da ne moraju da idu ni u jednu ambasadu u Podgorici da pitaju šta da rade, niti u Beograd.

„Mi izuzetno poštujemo naše kolege i vlasti i u Srbiji i RS, imamo dobre odnose, to je normalno. To je na korist Crne Gore“, kaže Mandić i ukazuje na veliku trgovinsku razmjenu između dvije zemlje i investicije iz te zemlje.

Kaže da je Vučić meta napada svuda u regionu, i da se o njemu govori kao o čovjeku koji je svuda upleo svoje prste.

„Zato što će neko da napiše da je Mandić ili Knežević marioneta, onda mi treba da kažemo e prekinućemo odnose sa Beogradom. Ta besprizorna kampanja kojom se pokušava srpski narod posvađati, ta kampanja neće proći. Makar ne kod odgovornih političara“, istakao je Mandić.

Pozvao je politička rukovodstva Srbije i Republike da obiđu Crnu Goru za Petrovdan, 12. jula.

Spajić darovit političar, ne mislim da bježi od parlamenta

Govoreći o Milojku Spajiću, kaže da će se premijerski sat održati u ponedjeljak, i da ne smatra da premijer bježi od parlamenta.

„Premijerski sat će se održati 1. jula. Prije 7 – 8 dana dio opozicije tražio je da to bude u ponedjeljak, i ti koji su dali taj predlog odustali su od njega. Trudim se da nađem rješenje. Danas je opozicija proceduralno saopštila svoj stav. U ponedjeljak nastavljamo sjednicu. Doći će Spajić. Ne mislim da će se nešto značajno promijeniti za ta dva dana, ili se danas baš moralo izgovoriti nešto što se ne može izgovoriti u ponedjeljak“, kazao je Mandić.

Dodaje da je stava da premijer uvijek treba da bude na raspolaganju parlamentu.

„Ne mislim da bježi od parlamenta. On je jedan od naših političara koji su bili bez političkog iskustva 2020. godine. Sjećam se da je Spajić radio političku kampanju kada smo pobijedili režim DPS-a 2020. godine. Aktuelnog predsjednika države sam tek nešto kasnije upoznao u političkom životu CG. Ali je Spajić progovorio jednim drugačijim jezikom u odnosu na sve nas i iz vlasti i opozicije, koji su sebe obilikovali kroz neke političke i partijske borbe. Zbog tog njegovog rječnika, političari sa Zapada u njemu vide novu energiju“, kaže Mandić.

Dodaje da je to razlog zbog kojeg Spajić može lakše do dođe do finansijske pomoći za investicije.

„Ja mu odajem priznanje da je tu pokazao jednu darovitost u komunikaciji sa predstavnicima politike i kapitala sa Zapada. Ono što doživljavam kao neodstatak je da je mnogo važno da ima osjećaj za politiku koja se vodi u CG. I na zapadu se živi kroz političke stranke, parlamenti su mjesta oblikovanja političkog života i na zapadu“, naveo je Mandić.

Foto: Skupština CG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA