Mandić: Glasanjem za Rezoluciju Crna Gora unizila samu sebe

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratija (NSD) Andrija Mandić konstatovao je da je glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici Crna Gora unizila samu sebe, te da je bil tužno gledati kako je, kako kaže, kako je  učešćem u diskusiji u Generalnoj Skupštini UN dodatno kompromitovala samu sebe.

„Nažalost, uprkos brojnim apelima Vladi Crne Gore kako nas kao političkih predstavnika, tako i najvećih vjerskih autoriteta Srpske pravoslavne crkve, ona je u UN podržala Rezoluciju Njemačke i Ruande o Srebrenici koja je podijelila svijet, a od 193 države članice UN glasalo je samo nešto više od 40% država“, navodi se u saopštenju Mandića.

Kaže da je „tužno  bilo gledati kako je Crna Gora učešćem u diskusiji u Generalnoj Skupštini UN dodatno kompromitovala samu sebe, dok je čak i daleka Nikaragva držala čas predlagačima rezolucije“.

„Predlagačima je poslata jasna poruka – Vi ste izbrojali glasove u sali, ali ste protiv vas okrenuli većinu svjetskih naroda koji te glasove daju. Vi govorite da ste pobijedili, ali vas je porazio većinski i miroljubivi dio čovječanstva. Vi niste izbrojali više glasova, nego ste se legitimisali kao manjina“, istakao je Mandić.

foto:Boris Pejović-Vijesti

NIKŠIĆ PROGNOZA