Mandić: Brzo ćemo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić iskazao je namjeru Parlamenta i Vlade Crne Gore da zemlji obezbijede stabilnost, mir i dinamičan ekonomski razvoj, dodajući da je u toj našoj namjeri presudno važna i spoljnopolitička podrška Brisela.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Mandić se tokom svoje zvanične posjete Evropskom parlamentu u Briselu sastao sa Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom Odbora Evropskog parlamenta za vanjske poslove.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je, kako navode u saopštenju, iskazao uvjerenje da ćemo brzo otpočeti ispunjavanje završnih mjerila, posebno kada su u pitanju poglavlja 23 i 24.

Skupština će, navodi, svoj dio posla odraditi u najkraćem mogućem roku i dodaje da je velika prednost „što imamo dobre odnose između različitih zajednica što veoma pozitivno utiče na narodne predstavnike koji se u potpunosti mogu posvetiti obavezama iz evropske agende.“
 
Mekalister je iskazao stav da Crna Gora ima punu podršku Evropskog parlamenta, konstatujući, kako ističu, da je naša zemlja otvorila sva poglavlja i tim povodom pozdravljajući imenovanja u pravosuđu i ulogu Skupštine Crne Gore.
 
„Mekalister je dodao da će ukoliko na predstojećim izborima bude ponovo izabran za poslanika i predsjednika Odbora za vanjske poslove u Evropskom parlamentu doći u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, pokazujući i tim činom želju da naša zemlja postane punopravna članica EU“, zaključuju iz Skupštine Crne Gore.

Foto: Skupština

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents