Vučelić: Građani ne smiju biti taoci vlasti

Ne smatram da treba rušiti vlast radi ličnih i partijskih interesa, poput traženja mjesta u odborima, traženje novca za finansiranje političkih grupa. Naprotiv, to ne smije biti razlog, poručila je Maja Vučelić.

Nadam se da politički subjekti parlamentarne većine neće praviti problem oko kvoruma i učešća na sjednici Skupštine zakazane za 27. maj jer je obaveza svih odbornika da rade u korist građana i obavljaju taj posao sve do isteka ili prekida mandata, bez ozbira na politička slaganja ili neslaganja, ocijenila je Maja Vučelić, nezavisna odbornica u Skupštini Glavnog grada. Ona je navela da građani ne smiju biti taoci bilo koje vlasti.

– Građani su nas birali da radimo u njihovu korist. Nakon 30 godina došlo je do promjene vlasti u Podgorici, te stoga imamo i veću obavezu prema njima – saopštila je Vučelić.

Ona je navela da neslaganja između političkih partija ne smiju biti uzrok bilo kakve dublje krize koja će naštetiti građanima.

– Neslaganja između političkih partija u parlamentarnoj većini su normalna stvar. Ali ta neslaganja ne smiju biti uzrok bilo kakve dublje krize koja će našteti građanima. Ne smatram da treba rušiti vlast radi ličnih i partijskih interesa, poput traženja mjesta u odborima, traženje novca za finansiranje političkih grupa. Naprotiv, to ne smije biti razlog – navela je Maja Vučelić.

Ona dodaje su izbori uvijek rješenje ukoliko postoji kriza vlasti.

– Možda i za građane najbolja opcija da procijene ko je radio u njihovom interesu, a ko ne. U ovom momentu, nadam se da će se nesuglasice prevazići – kaže Vučelić.

Sjednica Skupštine Glavnog grada počela je 15. maja, nakon čega je, na zahtjev odbornika Pokreta za Podgoricu, prekinuta i nastavak zakazan za 27. maj.

Foto: CIVIS

NIKŠIĆ PROGNOZA