Lutovac: SNP pozdravlja usvajanje seta zakona koji će omogućiti efikasniju borbu protiv kriminala i korupcije

Socijalistička narodna partija pozdravlja odluke Vlade Crne Gore na kojoj su usvojeni setovi zakona koji će stvoriti neophodne uslove za efikasniju borbu protiv kriminala i korupcije, saopštila je potpredsjednica OO SNP Glavnog grada, Ljiljana Lutovac. 

Kako je kazala, stvaranje platforme za oduzimanje imovine stečene kriminalom, kao i jačanje samostalnosti sudske i tuzilačkih funkcija je korak u pravcu pravednijeg društva za sve građane Crne Gore.

“Takođe, izražavamo veliko zadovoljstvo zbog seta zakona o medijima, koji će omogućiti veću nezavisnost i transparentnost u funkcionisanju medija, kao i njihovo održivo finansiranje”, iatakla je ona.

Lutovac vjeruje da će navedeni zakonski okviri smanjiti zloupotrebe i da će zakonom propisani uslovi naći svoju primjenu u praksi.

“Usvajanjem ovih Zakonodavno-institucionalnih okvira, zemlja pokazuje pravac u kojem će se kretati u oblastima definisanim zakonom, čime se potvrđuje posvećenost reformama i napretku u skladu sa najvišim međuna”, zaključila je Lutovac.

Foto: SNP

NIKŠIĆ PROGNOZA