LP: Naš izostanak iz parlamenta – loša poruka

Iako je LP ukupno dala dobar doprinos solidnom rezultatu koji je koalicija »Zajedno« ostvarila na parlamentarnim izborima održanim 11. juna 2023. godine, krajnji rezultat LP u izbornom procesu, koji nije omogućio direktan ulazak kandidata LP u Parlament, se ne može smatrati uspjehom, kazali su iz Liberalne partije.

“Crnogorskoj javnosti se nikako, posebno u političkim okolnostima koji traju od 2020. godine, u kojima se ugrožava građanski, sekularni, antifašistički i evroatlanstki kurs Crne Gore, ne šalje adekvatna poruka ukoliko se Liberalna partija previđa iz dogovora”, kazali su oni.

Ako nam je Crna Gora, ističu, njeno savremeno društvo i ukupan progres zajednički cilj, onda se u ovako kritičnoj situaciji isključivanjem i izostankom liberala iz parlamentarnog života šalje loša poruka javnosti, građanima i međunarodnim partnerima.

Predsjedništvo ocjenjuje da ukupan nastup i krajnji rezultat na ovim parlamentarnim izborima predstavlja još jedno vrijedno iskustvo u političkom životu LP, u susret sljedećoj godini u kojoj će liberali obilježiti 20 godina od osnivanja, i biće usmjeravajuće za pristup budućim političkim aranžmanima, i prilikom njihovog kreiranja i učešća u njima”, kazali su iz Liberalne partije.

Ocijenjeno je da djelovanje LP nakon održanog kongresa, izbora novog rukovodstva i smjernica djelovanja, građani već prepoznaju kao kvalitetnu ponudu i pružaju sve veću podršku djelovanju liberala.

foto:LP

NIKŠIĆ PROGNOZA