LP: „Evropski” predsjednik Milatović nastavlja obračune sa evropskim poslanicima

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović u svom već prepoznatljivom maniru nastavlja da se obračunava sa evropskim poslanicima i dok se snishodljivo odnosi prema zvaničnom Beogradu i predstavnicima SPC dokazuje svoju „evropsku” agendu, saopšteno je iz Liberalne partije (LP).

Kako su kazali, „nakon sramotnih izjava usmjerenih prema partnerima iz SAD ali i nastupa u EP koji je koristio za samopromociju sebe kao novog Mesije, Milatović je nastavio da vrijeđa i poslanike Evropskog parlamenta“.

“On je poslanike EP, naročito Tonina Piculu, koji je i izvjestilac EP za Crnu Goru, nazvao “mikrofonima” lokalnih političara i optužio ih za politizaciju pitanja popisa, a sve zbog njihovog razumnog stava pred institucijama EU da je popis stanovništva u Crnoj Gori potrebno sprovesti tek onda kada se okonča politička nestabilnost. Naravno, kada je samo nekoliko dana ranije srpski patrijarh Porfirije otvoreno vrijeđao crnogorski narod i sprovodio velikosrpsku ideologiju i popisnu kampanju, Milatović ne samo da je ćutao nego mu je i ponizno ljubio skute”, naveli su iz Liberalne partije.

Kako dodaju, umjesto da se zapita šta to ne štima u njegovoj politici, zašto se u Briselu o tome sve glasnije govori, te da započne dijalog sa međunarodnim partnerima, Milatović pokušava da i Crnoj Gori i EU proda maglu, a sve naravno na štetu evropskog puta Crne Gore i na štetu svih građanki i građana.

“Zato još jednom apelujemo na nadležne institucije, prije svega na Vladu Crne Gore, da posluša i glas poslanika Evropskog parlamenta i značajnog dijela zabrinute javnosti u Crnoj Gori i hitno donese odluku o odlaganju popisa stanovništva”, zaključuju u saopštenju.

Foto: LP

NIKŠIĆ PROGNOZA