LP Bar: Suluda pisanija Ostojića ogledalo Demokrata i DF

Iz barske Liberalne parije saopštili su da „i ako nisu iznenađeni suludom pisanijom izvjesnog Miloša Ostojića, funkcionera Luke Bar kojom upravljaju Demokrate i Demokratski front, nadležni organi moraju preduzeti hitne mjere i pokrenuti istražne radnje za govor mržnje, širenje netrpeljivosti i poziv na linč manjina“.

– Nije dovoljan disciplinski postupak preduzeća koji je najavljen, već je važno da se pošalje i poruka države i društva o neprihvatljivosti ovakvog ponašanja.  Poražavajuće je što svjedočimo sve češćim pojavama otvorene mržnje i ekstremističkih poziva na progon i to od strane istaknutih pojedinaca državnih i javnih preduzeća, javne uprave i političkih partija vlasti. Nažalost svjedočimo i glasnom ćutanju vladajuće većine koja očigledno sa simpatijama gleda na ovakve pojave i nastavlja da sa pozicija vlasti promoviše ovakve pojedince- navodi u saopštenju Opštinski odbor Liberalne partije Bar.

Poručuju: „Plašimo se da će ovakvih pojava biti sve više uz ovako neodgovornu politiku vladajućih struktura koja na mala vrata uvodi revizionizam, relativizaciju istorije i simpatisanje fašističkih i kolaboracionističkih pokreta i zločinaca na svim nivoima dajući krila ostrašćenim pojedincima da druge i drugačije nazivaju lažnim ljudima, lažnom vjerom i nižom vrstom“.

– Dobro nam je svima poznato kako su se takvi projekti u prošlosti završavali, a mi to nećemo dozvoliti, niti u Baru niti u Crnoj Gori- navode u saopštenju.

NIKŠIĆ PROGNOZA