Ljiljanić: DPS spasio Injac; Čarapić: Ovo je revanšizam

Vanredni izbori u Glavnom gradu legitimno su rješenje za izlazak iz krize, ali se još uvijek nijesu stvorili uslovi za to, poručio je odbornik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić. Izbore kao legitimno rješenje vidi i odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić, čije su kolege danas glasale protiv izvještaja o radu gradonačelnice Olivere Injac.

Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za 2023. godinu dobio je danas podršku odbornika gradskog parlamenta. Za izvještaj je glasalo 27 odbornika, a protiv su glasala četiri odbornika Pokreta za Podgoricu, koji su ranije bili dio PES-a.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić kaže za TVCG da danas nijesu glasali za izvještaj o radu Olivere Injac, a da je DPS spasio gradonačelnicu.

“DPS je danas spasio gradonačelnicu Oliveru Injac i to je sve što imam da kažem”, navela je Ljiljanić.

Za izvještaj nijesu glasali jer je vlast, kako kaže, odustala od principa za koje su im građani dali podršku.

“Tu su partijska zapošljavanja i ostali principi koji su bili u skladu sa dugogodišnjim režimom, koji smo mi zamijenili. Smatramo da ova trenutna uprava nema legitimitet. Samo glasanje to pokazuje. Znači, gradonačelnica nema podršku većine”, kazala je Injac.

Ona je poručila i da interes svih političara treba da budu građani.

“Izlazak iz ove krize će se sigurno potražiti na drugi način. Mi smo uvijek tu kada treba za građane”, kazala je Ljiljanić i poručila da su izbori uvijek legitimno rješenje.

Čarapić: Pristajemo na sve osim na ucjene

Odbornik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kaže da usvajanje izvještaja o radu gradonačelnice Olivera Injac pokazuje da će grad da nastavi da funkcioniše.

Glas protiv izvještaja odbornika Pokret za Podgoricu vidi kao revanšizam.

“Oni nijesu imali zamjerke na izvještaj već je to puki revanšizam prema Oliveri Injac jer nije stala uz Jakova Milatovića kada je napustio partiju”, kazao je Čarapić.

Smatra i da su njihove donedavne partijske kolege takvim glasanjem danas dali signal opoziciji da su spremni da mijenjaju vlast u Podgorici.

“Sada je jasno da se radi o nekome ko je spreman da ljulja vlast u Podgorici. Većina postoji i bez njih, a vidjećemo u narednom periodu šta će se dešavati”, kazao je Čarapić.

On poručuje i da je PES spreman za razgovore, ali ne za ucjene.

“Ako neko nešto želi od nas neka dostavi pisane zahtjeve, pristajemo na sve osim na ucjene”, kazao je Čarapić i dodao kako su izbori uvijek legitimna opcija za izlaz iz krize.

“Do toga ćemo sačekati, danas smo pokazali da izbori iako su mogući nijesu izvijesni još uvijek”, zaključio je Čarapić.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA