Lideri ZBCG će se oglasiti na konferenciji u 15 sati

Koalicija Za budućnost Crne Gore odrzaće konferenciju za medije u prostorijama Nove srpske demokratije danas u 15 časova. Na konferenciji će govoriti lideri ZBCG, a tema je informacija da je Pokret Evropa sad dogovorio većinu za formiranje vlade sa Demokratama, CIVIS-om, manjinskim parijama i SNP-om, a očekuje konačan odgovor Ujedinjene CG.

Iz PES-a je jutros saopšteno da su ta partija i mandatar Milojko Spajić ponudili ZBCG tri ministarstva, mjesto potpredsjednika Vlade i Skupštine, 40% dubine, ali im je to bilo malo.

Koalicija ZBCG nakon toga je reagovala i saopštila da poziva predsjednika države i jednog od lidera PES-a, Jakova Milatovića da se javno oglasi i odredi prema “sve izvjesnijem pokušaju prekrajanja izborne volje od strane mandatara Milojka Spajića kroz vraćanje DPS- a na vlast preko njegovih trodecenijskih partnera”. Ističu da je njihovoj koaliciji veoma važno da zna da li je ovo samostalna akcija lidera PES-a i samo njegov izbor ili je to partijski podržao i Milatović.

“Nakon što su odbili da na konsultacijama kod predsjednika države podrže Milojka Spajića za mandatara, te tako poslali istovjetnu poruku kao v.d. predsjednik DPS-a Danijel Živković, predstavnici ZBCG-a iskazuju bijes što je Jakov Milatović poštovao Ustav i omogućio da se proces nastavi, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad“, odgovorili su iz PES-a.

Foto: ZBCG

NIKŠIĆ PROGNOZA