Liberali obilježili Dan partije

Liberalna partija obilježila je Dan partije 31. oktobar prigodnim koktelom koji je okupio članstvo i funkcionere liberala. Predsjednik partije Vatroslav Belan poručio je na skupu da su liberali uvijek imali ispravnu viziju razvoja Crne Gore i crnogorskog društva, da su ideje liberala uvijek ispred svog vremena i vrijeme ih je uvijek potvrđivalo.

– Nama je važno da naše ideje budu temelj Crne Gore, i da se naša država razvija kao nezavisna, građanska, sekularna i evropska država koja je mjesto udobnog i srećnog života za sve građanke i građane, i uspjeh vidimo u tome kada drugi prihvate naš program, jer je sigurno na dobrobit Crne Gore – kazali su iz partije.

Sticajem okolnosti, kako navode, na današnji dan je izglasana i nova Vlada Crne Gore, skrojena po mjeri Andrije Mandića, prvog osvjedočenog četničkog vojvode na čelu Skupštine Crne Gore.

– Vlada je po običaju ove većine birana iza ponoći uz poslovnično kršenje Ustava i zakona na svakom koraku, što dovoljno govori kakav će biti i njen mandat – navode iz Liberalne partije.

Kako kažu, ovakav razvoj situacije liberalima upravo daje novi zamah i energiju da se još snažnije bore protiv ovakve politike koja prijeti da prekrije Crnu Goru mrakom i potpuno nas zaustavi na evropskom putu.

– U vremenima teških previranja u Crnoj Gori liberali su uvijek bili najsjajnija luča i putokaz u kojem smjeru društvo treba da se kreće, pa će to tako biti i u vremenu pred nama. Bićemo čvrst branik građanskih vrijednosti i principijelan i hrabar glas građana kao i u prijethodne dvije decenije – naveli su.

Sa radošću i optimizmom ulazimo u 20 godinu postojanja i kreiramo novu viziju, programsku platformu i paradigmu koja će biti vodič našem djelovanju u novoj eri, poručili su u saopštenju.

Foto: Liberalna partija

NIKŠIĆ PROGNOZA