Leković: Raičevićev poslovni partner duguje skoro 2 miliona eura Opštini Bar

Među deset najvećih sporova u kojima se Opština Bar pojavljuje kao tužilac u sporu, ubjedljivo prvo mjesto sa 1.818.631,70 eura duga ima firma „Your Home MNE“ D.O.O. čiji je vlasnik i osnivač izvjesni Rade Vujačić, naveo je odbornik Demokrata u SO Bar Momčilo Leković.

 (Foto: Demokrate)

Kako je pojasnio, Vujačić je poslovni saradnik predsjednika Opštine Dušana Raičevića.

“Prije par dana dočekala nas je informacija i saopštenje iz Gruzije u kojoj je poslovno boravio naš predsjednik Opštine Dušan Raičević sa kako se u saopštenju ističe delegacijom koju je činio i „počasni konzul Rade Vujačić“. Razgovarali su o privredi, bratimljenju gradova i ekonomskom približavanju dvije zemlje. Ono što mene kao odbornika i predstavnika građana interesuje, da li je Rade Vujačić počasni konzul Gruzije isti onaj Rade Vujačić sa početka mog teksta, vlasnik firme koja duguje Opštini Bar skoro 2 miliona eura i ako jeste da li naš predsjednik zna za to dugovanje?”, naveo je Leković.

Kaže da bi Raičević morao da zna da firma osobe sa istim imenom i prezimenom duguje Opštini Bar naknadu za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u milionskom iznosu već godinama.

“Zbog čega ga je Opština i tužila, pa se nadam da je iskoristio priliku da ga upita kada će, prije svega radi privrednog razvoja našeg grada koji su zajednički u Gruziji i potencirali, naša opštinska kasa postati punija za sredstva koja nam pripadaju.  Pitam zbog mještana Crmnice, Ostrosa,  Sutomora i Čanja kojima bi na primjer ova dva miliona itekako značila kada je u pitanju putna infrastruktura”, zaključio je Leković.

Foto: Opština Bar

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA