Lekić: Odbor će tražiti objašnjenje zašto je Vlada podržala zahtjev Kosova

Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike zatražiće izvještaj o razlozima i metodu donošenja odluke crnogorske vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić.

Kako je istakao, odluka crnogorske vlade da podrži prijem Kosova u Savjet Evrope, i to u formi tajanstvene odluke od koje se zatim komponente vlade javno distanciraju, predstavlja novi prilog neozbilnosti i neodgovrnosti crnogorske države.

„Slično 42. vladi i 43 vlada – sastavljena od URE, SNP, Bošnjačke stranke i albanskih partija nije nalazila za shodno da konsultuje ili makar obavijesti Odbor za međunarodne odnose i iseljenike o ovoj, za građane Crne Gore osjetljivoj materiji i odluci“, poručio je Lekić.

Napomenuo je da će Odbor za međunarodne odnose i iseljenike zatražiti izvještaj o razlozima i metodu donošenja pomenute odluke, koja je, kako je kazao, očigledno usvojena nekim paradržavnim i paradiplomatskim načinom, a u svakom slučaju je nedemokratski i netransparentan.

Izvor: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA