Lekić: Licemjerno odbacivati ZBCG kao sumnjivi element

Predsjednik Demosa Miodrag Lekić ocijenio je jako licemjernim odbacivati koaliciju „Za budućnost Crne Gore“ kao neki sumnjivi element, kada je riječ o formiranju nove Vlade Crne Gore.

„Još nije argumentovao o čemu se radi, ne znam zašto ih držati na distanci. Igraju se neke igre očigledno, čiju pozadinu treba saznati“, izjavio je Lekić i poručio da sastavljanje nove Vlade nije jelovnik, pa da se pogleda sve što se nudi.

Ističe da mora postojati pluralizam.

„Sad sledi zatišje, a velika je odgovornost na dijelu i veliki ulog. Evo već desetak dana se ne dešava ništa”, poručio je Lekić u intervjuu Tanjugu.

Govoreći o stranim ambasadama u Crnoj Gori i njihovim uticajima tokom aktuelne političke situacije, Lekić je kazao da je Crna Gora jako pala u svom dostojanstvu.

“Američka ambasada ne može sastavljati Vladu”, kazao je on.

Na pitanje da li osjeća odgovornost što se poslednje tri godine nije urađeno više na polju kontinuiteta nepočinstava bivšeg režima, Lekić je odgovorio potvrdno.

“Ja sam jedan od rijetkih koji je saopštavao da se osjeća odgovornim. To me je jako opterećivalo. Kao građanin i kao neko ko učestvuje u javnom životu smatram da ovi koji vuku konce će morati da se zamisle kad-tad”, dodao je Lekić.

Prema njegovim riječima, brojni građani Crne Gore su razočarani učinkom nove vlasti.

“Ili će se vlast konstituisati na pravi način, ili će omogućiti restauraciju snaga koje su nanijele mnogo toga lošeg ovoj zemlji”, zaključio je Lekić.

Foto: RTCG

NIKŠIĆ PROGNOZA