Laković odgovorila Muratoviću: Nemojte vi Crnu Goru braniti od mene

Direktorica OŠ „Jagoš Kontič“ Nikšić Ranka Laković reagovala je na saopštenje predsjednika nikšićkog DPS-a Borisa Muratovića koji ju je optužio da je danas na proslavi dana škole zabranila izvođenje pjesme o Crnoj Gori.

Reagovanje Laković prenosimo u cjelosti:

„Ne znam šta ste po struci ali dozvoljavate sebi za pravo da se putem politike miješate i u oblast prosvjete za koju nisam sigurna da ste znaveni. Imam utisak da ste ovo napisali tek tako vođeni tuđim izmišljotinama, kako bi imali malo prostora u medijima.

Ne znam vjerovatno ste plaćeni za to ali ja se u vaš posao ne miješam,stoga mislim da ni vama ne bi trebao da bude zadatak da izvrćete istinu i pišete koje kakve gluposti. Loši su Vam izvori Muratoviću. Ne radi se ovdje o pjesmi kako vi to želite prestaviti već što neko politički zadojen hoće da se miješa u nadležnost i ingerencije moga posla.

Ta vremena kad ste mogli to da radite su iza nas i drago mi je što ovako nastupate, jer time pokazujete veliku dozu mržnje prema svakome ko ne misli kao vi. Počeću od četništva pošto to pominjete. Od sada ima da se sa dužnim poštovanjem odnosite prema meni i mojoj porodici. Naši pretci su ginuli u bitci na Pljevljima i strijeljani su na Cetinju od strane okupatora. Inače su svi nosioci spomenice. Medicinska škola na Cetinju je nosila ime istaknutog revolucionara Bogdana Lakovića. Ako sumnjate u ove moje navode pođite do stadiona FK Lovćen koji se nalazi na Obilića Poljani i pročitajte.

Ali da pređemo na konkretnu temu. Ja sam samostalna u donošenju svojih odluka i nećete ni vi ni bilo ko iz političkih partija odlučivati šta i kako ću ja da radim. Valjda vam podatak da sam u prosvjeti provela bez malo 39 godina dosta govori o tome da ne napominjem da sam od toga 36 godina putovala na relaciji Nikšić-Podgorica-Nikšić. Nastojim i trudim se da svoj posao obavljam u skladu sa zakonom i da politiku i razna spletkarenja izmjestim iz škole što se za vas ne može reći. Što se tiče gradonačelnika Marka Kovačevića pozvan je kao i pojedini prestavnici lokalne samouprave, kao što bi i vi bili pozvani da ste na nekoj funkciji, ali niste. I na kraju nemojte vi braniti Crnu Goru od mene.“

NIKŠIĆ PROGNOZA