Krvavac: Navodi Kneževića da je dobio obećanje od Spajića neistiniti

Šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore Branko Krvavac negirao je navode poslanika Milana Kneževića da je premijer Milojko Spajić njemu i predsjedniku parlamenta Andriji Mandiću obećao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici. Krvavac je pozvao nosioce javnih funkcija da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima.

“Povodom navoda poslanika u Parlamentu Crne Gore Milana Kneževića, a koje se odnose na „obećanja premijera Spajića o uzdržanosti Crne Gore prilikom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici” – u cilju objektivnog i cjelishodnog informisanja, obavještavam javnost da navedeno ne odgovara istini”, saopštio je Krvavac.

On je ponovio ono se, kako je rekao, u regionalnim medijima rijetko može pronaći: Crna Gora je jedina zemlja koja je od predlagača tražila (i u tome uspjela) da u Rezoluciji ostane jasno i nedvosmisleno zapisano da Srbi nisu niti mogu biti genocidan narod. 

“I dok je to za neke na nivou političke krilatice, za Crnu Goru predstavlja pitanje pomirenja među svim narodima u regionu”, kazao je Krvavac .

Dodaje da Vlada Crne Gore ostaje dosljedna u sprovođenju politike mira i stabilnosti među svim državama na Zapadnom Balkanu kako bi u konačnom mogli zajednički raditi na evropskoj perspektivi i boljem standardu koji svi naši građani zaslužuju.

“Na kraju, uz puno razumijevanje političkih ambicija i pretenzija, apelujem na nosioce javnih funkcija (bar one u Crnoj Gori) da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima”, kazao je Krvavac.

Podsjećamo, Knežević je sinoć izjavio da je dobio obećanje od Spajića gostujući na jednoj srpskoj televiziji sa pjevačicom Jelenom Karleušom, predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom unutrašnjih poslova te zemlje Ivicim Dačićem. Premijer mu je odgovorio ranije danas odgovorio na Tviteru stihovima pjesme pjevačice Jelene Karleuše “Ko ti to Baje”.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA