Krstović: Inicijativa za poništenje priznanja nezavisnosti Kosova nije stigla u SO

Predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović kazao je za portal Pobjeda da najavljena Deklaracija o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju države Kosovo na teritoriji zetske opštine još nije stigla u SO, kao i da će se sekretarka lokalnog parlamenta prema njoj odnijeti u skladu sa Ustavom, Statutom i Poslovnikom Skupštine.

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) je na današnjoj sjednici dalo punu podršku odluci odborničkog kluba „Za budućnost Zete“ predvođenog Demokratskim frontom da na narednoj sjednici Skupštine opštine Zeta donese Deklaraciju o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju države Kosovo na teritoriji zetske opštine.

Kako je za portal „Pobjeda“ kazao Krstović, Deklaracija još nije stigla u arhivu Skupštine opštine Zeta.

– Onog trenutka kada prijedlog stigne i bude zaveden pod poslovnom oznakom, sekretarka Skupštine opštine Zeta će se u odnosu na istu odnijeti u skladu sa Ustavom, Statutom i Poslovnikom Skupštine – poručio je on.

U Predsjedništvu DNP-a očekuju da SO Zeta izglasa ovu Deklaraciju, te da to učine i druge opštine u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine.

Skupština opštine Zeta broji 32 odbornička mjesta, od kojih većinu ima Demokratski front (16). Demokratska partija socijalista u SO Zeta ima osam, Demokrate sedam, a Socijalistička narodna partija jednog odbornika.

Kosovo je nezavisnost proglasilo 17. februara 2008. godine u Skupštini. 

Nezvanični spisak zemalja koje su priznale Kosovo broji 98 članica Ujedinjenih nacija. Odmah 2008. nezavisnost je priznala 51 zemlja, a narednih godina broj se uvećavao. Crna Gora je to učinila u oktobru 2008. godine.

Izvor: Pobjeda

Foto: Demokratska CG

NIKŠIĆ PROGNOZA