Krivokapić: Rezolucija način da se otvori novi front s Hrvatskom

Aktuelna vlast Crne Gore donošenjem rezolucije o Jasenovcu obavlja „prljave zadatke” vlasti u Beogradu, rekao je u petak u Dubrovniku bivši crnogorski ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić.

Krivokapić je na marginama Dubrovnik Foruma proglasio vlast u Podgorici „trećom vladom Crkve Srbije”, naglašavajući kako je Crna Gora „više nego ikad” zavisna od Beograda i o „srpsko-ruskom svijetu u najgorem značenju” tog termina.

Krivokapić smatra kako Crna Gora nije donijela rezoluciju o srpskoj aneksiji Crne Gore, o Božićnom ustanku koji je „proporcionalno stanovništvu imao višestruko više žrtava nego Hrvatska u Domovinskom ratu”, kao ni o bijegu srpske vojske dok joj je Crna Gora „čuvala leđa na Mojkovcu”, čime je Srbija „uništila državnost Crne Gore”.

„Umjesto tih rezolucija mi usvajamo rezoluciju o Jasenovcu te je jasno da je to način da se otvori novi front s Hrvatskom po želji srpskog predsjednika Aleksandra Vučića pod čijom vlašću Srbija nije donijela takav dokument“, kazao je Krivokapić, prenosi Hina.

Vlast u Beogradu, tvrdi, „vrši najveću pljačku Srbije” u istoriji te države, a tu je istoriju studirao.

„Izvozi se nemir u region da bi se pod tom krinkom nastavila velika pljačka Srbije, pa i regije“, istakao je Krivokapić.

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman tokom nedavne posjete Tivtu rekao je da je Zagrebu neprihvatljiva i besmislena rezolucija o Jasenovcu te je izjavio da bi se “Crna Gora trebalo suočiti s vlastitom istorijom, ako je sklona rezolucijama”.

Foto: Mina

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA