Krapović sa Alhantulijem: Dijalog jedini put rješavanja krize u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori Rabijem Alhantulijem, saopšteno je iz Ministartsva odbrane.

Sagovornici su, kako navode, istakli da njihov susret predstavlja priliku za razmjenu mišljenja o pitanjima koja su od značaja za regionalnu, ali i globalnu bezbjednost.

„Krapović je izrazio žaljenje zbog situacije na Bliskom Istoku, poručujući da su dijalog i mirno rješavanje gorućih problema od ključnog značaja za prevazilaženje krize u tom regionu. Takođe je istakao da je diplomatski put jedini validan način dugoročnog rješavanja bezbjednosnih izazova“, navodi se u saopštenju.

Ambasador je, dodaju, čestitao Krapoviću stupanje na dužnost i poželio mu uspjeh u radu na toj izuzetno odgovornoj funkciji.

„Ambasador je informisao ministra o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i izrazio zahvalnost za humanitarnu pomoć koju je Crna Gora obezbijedila za ugroženo civilno stanovništvo u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze“, stoji u saopštenju.

Krapović i Alhantuli su, navode, izrazili zadovoljstvo sastankom i iskazali nadu da će se naredni susret realizovati u stabilnijim bezbjednosnim prilikama.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA