Krapović Milatoviću: Neću dozvoliti da urušite sistem odbrane i VCG

Reagujući povodom današnjih navoda predsjednika Jakova Milatovića o politizaciji Vojske Crne Gore ministar odbrane Dragan Krapović kazao je da je njegovim dolaskom na čelo Ministarstva ona upravo prekinuta.

„Po prvi put, nakon dugo vremena, mogu sa ponosom da istaknem da je sistem odbrane bez ikakvog uticaja politike, te konačno data šansa svakom pojedincu za podjednako napredovanje. Jedini dnevnopolitički uticaj svakodnevno dolazi upravo kroz pristup predsjednika države, ali zna predsjednik, i za to ima rješenje ukoliko ovako nastavi“, kazao je Krapović.

On je kazao da je samo mjesec nakon formiranja 43. Vlade smijenjen je načelnik Generalštaba general Đurović, a postavljen Lazarević.

„I to kao rezultat dogovora i uslovljavanja na relaciji Đukanović Milatovićev prethodnik, na koga u postupanjima mnogo liče danas aktuelni predsjednik i njegov današnji koalicioni partner.Predsjedniče, to još uvjek niko nije dematovao, tako da kada se radi o politizaciji sistema odbrane, stvari su više nego jasne. Kao što je i jasno zašto nećete da kažete da, nakon izbora, nećete sa DPS-om i zašto Vam je kadriranje očigledno dio dogovora sa njima u susret lokalnim izborima“, kazao je Krapović.

On je poručio da je 35% budžeta opredijeljeno upravo za modernizaciju a da 2,02% BDP je izdvojeno za odbranu.

„Ne iznosite paušalne izjave i ne pominjite modernizaciju i poboljšanje standarda naših vojnika, ako za to očigledno nemate argumenata. Takođe, to što predsjedniče imate krizu političkog identiteta i što vodite lokalnu kampanju u Podgorici, to je Vaš izbor i problem. Ja, kao ministar odbrane, i Vlada koja stoji iza mene nećemo dozvoliti da se urušava sistem i Vojska Crne Gore, po nalogu DPS-a“, naveo je Krapović.

Pozvao je Milatovića da zakaže Sjednicu i ne blokira reforme u Vojsci.

„Poslednji, nazovi argument, Vam je izbijen dopisom bg Lazarevića tako da se džabe batrgate. Gdje piše predsjedniče da se Sjednica ne može održati, ako je to potrebno, iako je održana 28. avgusta? Ne čekajte kraj kampanje i ishod izbora u Podgorici. Tada Vam samo može biti teže jer Vam slijedi izborni debakl“, zaključio je ministar.

Foto: RTCG

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA