Krapović: Članstvo Crne Gore u NATO snažan simbol posvećenosti države evroatlantskim integracijama

Članstvo Crne Gore u NATO je snažan simbol posvećenosti naše države evroatlantskim integracijama i težnji da budemo konstruktivan i kredibilan partner u promovisanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i šire, kazao je ministar odbrane Dragan Krapović povodom sedam godina članstva Crne Gore u Sjevernoatlantskom savezu.

Krapović je kazao da je tada zapisana jedna od najvažnijih stranica u istoriji Crne Gore.

On je istakao „da možemo biti ponosni na dostignuća Crne Gore kao članice Sjevernoatlantskog saveza, jer zajedno prevazilazimo izazove, izgrađujemo čvršće veze prijateljstva i solidarnosti i pravimo značajne korake ka mirnijem i sigurnijem svijetu“.

„Današnji datum obilježava značajnu prekretnicu na putu Crne Gore ka bezbjednosti, stabilnosti i solidarnosti“, kazao je ministar Krapović.

Dodao da je članstvo u Alijansi bilo strateški izbor, „koji je poboljšao sigurnost naših građana, osiguravajući okvir za jačanje odbrambenih sposobnosti i modernizaciju oružanih snaga“.

„Takođe, ojačalo je veze sa zemljama, današnjim saveznicama, kroz partnerske programe i inicijative za saradnju. Krapović je podvukao da se naša posvećenost osnovnim principima NATO u kontinuitetu ogleda kroz učešće u mirovnim misijama, međunarodnim vježbama i inicijativama za izgradnju kapaciteta“, piše u saopštenju.

„Dok slavimo ovu prekretnicu, potvrđujemo našu posvećenost vrijednostima i principima organizacije – demokratiji, slobodi pojedinca i vladavini prava, uz stratešku viziju mira i prosperiteta“, poručio je Krapović.

foto:MO

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA