Krapović: Biće još prilika za sastanak

Juče nije došlo do sastanka ministara odbrane Crne Gore i Hrvatske Dragana Krapovića i Ivana Anušića, kako je bilo planirano, a tu informaciju „Danu“ je potvrdio i crnogorski ministar.

Sastanak je bio zakazan, kako je na svom sajtu objavilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, u hotelu Ridžent Porto Montenegro u 11 sati.

Antena M je juče objavila da je Anušić otkazao sastanak sa Krapovićem zbog stavova koje je iznio posljednjih sedmica o ploči u Morinju, Prevlaci, „Jadranu“…

– Dobio sam informaciju da će kolega iz Hrvatske boraviti u Crnoj Gori samo nekoliko sati, kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, i da se raduje našem susretu drugom prilikom – kazao je Krapović za „Dan“.

Na pitanje da li je tačno da do sastanka nije došlo zbog njegovih izjava koje se tiču Hrvatske, odnosno o Morinju i brodu „Jadran“, odgovorio je da se nije interesovao za to.

– Ne ulazeći u razlog, istakao sam spremnost za skoriji susret. Iskoristio sam priliku da još jednom, u ime Ministarstva odbrane i svoje lično, uputim čestitke povodom Dana Hrvata u Crnoj Gori – rekao je Krapović.

Portal „Vijesti“ je sinoć dobio potvrdu iz Ministarstva odbrane Hrvatske da je sastanak otkazan zbog Krapovićevih izjava o ploči u Morinju i brodu „Jadran“.

Krapović je nedavno kazao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u Morinju, te da natpis na njoj ne odgovara činjenicama. On je rekao i da ono što se desilo u logoru Morinj nije posljedica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji, te da bi ploču trebalo zamijeniti. Izjavio je da Vlada nije spremna da pregovara o vlasništvu nad školskim brodom „Jadran“ i da Hrvatska nema pravo da ga traži.

Foto: Demokrate

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA