Kramarić: Prve izjave Milatovića ulivaju optimizam u evropsku budućnost Crne Gore

Prve izjave novog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, posebno njegov govor na inauguraciji ulivaju iskreni optimizam kada je u pitanju evroatlantska budućnost Crne Gore, saopštio je hrvatski ambasador u Tirani Zlatko Kramarić. „Stoga se s pravom možemo nadati da će se ova orjentacija zadržati i nakon parlamentarnih izbora“, rekao je Kramarić u intervjuu za Albaninan Daily news.

On je kazao da prve izjave Jakova Milatovića, a posebno njegov govor na inauguraciji, bude optimizam kada je riječ o evroatlantskoj budućnosti Crne Gore, odnosu prema susjedima te nacionalnim manjinama u crnogorskom društvu.

„Stoga se s pravom možemo nadati da će se ova orjentacija zadržati i nakon parlamentarnih izbora. Iako je relativno mlad političar, moramo reći da smo impresionirani njegovom političkom mudrošću. Naime, on je shvatio da se točak istorije ne može vratiti u vrijeme prije 2006. godine, kada su građani Crne Gore na referendumu odlučili da Crna Gora postane nezavisna država“, poručio je Kramarić.

Poručio je da ovo jasan i obavezujući okvir za sve buduće crnogorske političke elite.

Foto: Tris.com.hr

NIKŠIĆ PROGNOZA