Kovačević: Na današnjoj sjednici SO Nikšić vidjelo se ko pribjegava nasilju i izaziva osjećaj straha

„Inicijativa o mom razrješenju je sama po sebi apsurdna jer se znalo kako će da prođe“, kazao je danas predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Kovačević je novinarima dao izjavu nakon što je odlučeno da se ne nastavi današnja sjednica Skupštine opšštine(SO) Nikšić koju su prekinuli odbornici opozicije jer je njihova inicijativa o razrješenju prvog čovjeka Nikšića skinuta sa dnevnog reda zasijedanja, a potom im nije omogućeno da svoj predlog o razrješenju obrazlože.

„Ovo je četvrta  inicijativa i  četvrti put je poslata poruka da je  lokalna parlmentarna većina stabilna i da je ova vlast  stabilna i vjerovatno najstabilnija u Crnoj Gori u proteklih četiri godine“, rekao je Kovačević.

Kako je istakao, ne čudi da je ta inicijativa  došla upravo u ovo vrijeme kada treba  i  Vlada da se rekonstruiše  „i tako  i ona dobije dodatno na stabilnosti“.

„Tako  da negdje ne čudi taj pokušaj  opozicije da stvari učini nestabilnima  ili da napravi privid da je  situacija u Nikšiću i u Crnoj Gori  nestabilna. Sama inicijativa o mom razrješenju sadržala je kvalifikacije kako  se zbog mene neko osjeća ugroženo,  kako je izazvano osjećanje straha i tako dalje. Vidjeli smo danas konkretno u praksi  ko pokušava da se ponaša na taj način. Dakle, kada sklonimo sa strane analiziranje svega što ja kažem i vađenje iz konteksta svega što ja kažem i kada pogledamo  konkretno djelovanje političkih činilaca u  Nikšiću onda možemo da vidimo  ko u stvari pribjegava  nasilju  i takvim metodama“, naglasio je Kovačević.

Vlast u Nikšiću, rekao je Kovačević, ima razumijevanja za ono što je opoziciono  djelovanje.

„I zbog toga danas nisu preduzete nikakve  radnje od strane predsjednika Skupštine na koje je on imao pravo. Treba pokazati uvijek stepen tolerancije za sve to. Poslata je ipak jedna poruka stabilnosti, jedna poruka tolerancije  i  to je ono kako ćemo naravno i u budućnosti djelovati“, rekao je Kovačević.  

Biljana Brašnjo

foto:RTNK/arhiva

NIKŠIĆ PROGNOZA