Kovačević: Mračni centri moći iskonstruisali priču, prijećeno meni i porodici

Naravno opet su mračni centri moći morali da potroše nekoliko dana da iskonstruišu priču, pripreme kontekst onako kako im odgovara, da započnu medijsku halabuku i hajku. U svemu tome najlakše je izabrati onoga ko je odavno postao meta takvih centara moći pa se onda ne mora dodatno voditi računa o istini, kontekstu, događaju koji se obilježava, onima koji u tom obilježavanju ometaju vjerske obrede i provociraju, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević nakon što se u medijima pojavio sporni govor sa obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu.

„Nadležni organi ne vode računa ni o tome što u neposrednoj blizini kod provokatora puštaju lice koje je uputilo prijetnje meni i mojoj porodici, koje je došlo iz dijaspore a nije privedeno da se izjasni o prijetnjama koje mi je uputilo nego se dovodi na Grahovac da bude u mojoj neposrednoj blizini u kojoj možda i može ostvariti te prijetnje. Sve to je bilo i ostalo nevažno. Važno je samo dovesti sve u neki drugi kontekst kao i mnogo puta do sada. Namjere se svakako tiču nečega drugog i vrijeme će ih lako otkriti“, rekao je Kovačević.

Kovačević ističe da nije pominjao ni Crnogorce niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori u negativnom kontekstu.

“ Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom“, dodaje Kovačević.

Prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kako ističe, namjerno se izostavlja u svim medijima ili se proglašava nebitnim to što je akcenat stavio na potrebu za pomirenjem i na strpljenju da se to pomirenje ostvari, „na otvorenom srcu i želji da budemo braća ali sa jasnom naznakom da ćemo i dalje biti spremni da branimo naše svetinje od onih koji su već jednom pokušali da ih otuđe“.

Foto: Opština Nikšić

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA