Kovačević: Destruktivni elementi u društvu konstruišu najrazličitije neistine i to im je politika

Nažalost destruktivni elementi u društvu neće da se okanu ni naše djece, ni škola, konstruišu najrazličitije neistine i to im je politika, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je reagovao povodom informacije da je direktorica Osnovne škole ,,Jagoš Kontić“ zabranila izvođenje pjesme posvećene Crnoj Gori „kako ne bi naljutila Kovačevića.“

„Nakon dobijanja poziva da prisustvujem danu OŠ ,,Jagoš Kontić“ ljubazno sam se zahvalio i najavio da neću moći da prisustvujem ali da ću poslati predstavnika kabineta. Tako da ja nisam ni u kom slučaju mogao biti razlog bilo kog dešavanja tamo. Kada vidim kakve su konstrukcije napravljene i na koji način se optužuje jedna časna žena Ranka Laković, posvećena školi i djeci, jasno je ko je trideset godina sprečavao ovo društvo da krene naprijed i ko se i sada bori protiv njegovog prosperiteta i stabilnosti“, rekao je Kovačević.

Posebno je, prema njegovim riječima, komično što su kao osnov za čitavu priču uzeli pjesmu našeg Gorana Pejovića Gule i njegovog Katapulta.

„Gula je inače bio odbornik DF u Baru i veliki protivnik režima Mila Đukanovića i njegova pjesma je bila redovni repertoar naših protesta protiv bivšeg režima.I jedino korisno iz čitave ove konstrukcije koju su napravili jeste to što su podsjetili javnost na jednu od najljepših pjesama o Crnoj Gori.
Zanemarite one koji samo hoće da nas svađaju i da među narodom vlada nesloga“, zaključio je Kovačević.

Foto: RTNK

NIKŠIĆ PROGNOZA