Koprivica: Milovićev pokušaj dijeljenja lekcija višima od sebe najbolje govori o njemu samom

Šef medijskog centra Demokratske narodne partije (DNP) Dragan Koprivica komentarisao je izjavu funkcionera Pokreta Evropa sad (PES) Andreja Milovića koji je kazao da je „sad princip inkuzivnosti koji je predložio predsjednik Jakov Milatović u Glavnom gradu“ donio između ostalog i Dragana Koprivicu na pozicije za koje on nije glasao.

„Povodom toga što je gospodina Dajkovića i mene stavio ispod članova Bošnjačke stranke, koji su se, po njemu, bavili manipulacijama, odgovorno tvrdim da su svi oni, a dobro znam gospodu Muslimane, uz sve te moguće manipulacije, neuporedivo bolje građanske ličnosti od njega. A to ću i konkretno dokazati u daljem tekstu”, naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, pokušaj Milovića da na osnovu jeftinih montaža diskredituje „osvjedočenog borca za pravdu, plemenitog čovjeka i uglednog pisca“ Milana Kneževića, sasvim dovoljno govori o Milovićevom komičnom građanskom profilu. 

“Zato njegov pokušaj dijeljenja lekcija višima od sebe najbolje govori o njemu samom i njegovoj pokondirenosti zbog uskakanja u politiku preko noći. Pa sad ne zna šta ga je snašlo, ne videći koliko je postao tragikomična politička figura. Tim prije čudi medijsko posrtanje ovog člana Predsjedništva PES-a, (blago Predsjedništvu s njim), jer bratstvo Milovića ima listom poštene, uvažene ljude od riječi i principa, koji se nikad nijesu prodavali nizašta, a među njima i lično imam velike i dugogodišnje prijatelje. A da ništa ne znam osim onog što je danas napisao Vladislav Dajković, bilo bi dovoljno da se o Miloviću govori uz indignaciju, kao o aparatčiku koji se pomamio za vlašću po sistemu “mnogo hteo, mnogo započeo”, navodi Koprivica.

Dajković je, dodaje Koprivica, upoznao javnost sa činjenicom da je s Milovićem kućni prijatelj već duži niz godina, da ga je prijateljski pomagao po Beogradu tokom studija, obezbjeđivao mu i smeštaj kad je Milović, kao savjestan putinovac, dolazio na vojnu paradu u Beograd da aplaudira svom voljenom Putinu, a sad se Milović s prezirom ostrvio upravo na svog dugogodišnjeg prijatelja, kao da se nikad nijesu sreli u životu.

“A, da bi se bavio etiketiranjem, ipak bi prvo morao uzeti u obzir vlastite „domete“, posebno one kojih se gnuša sva crnogorska javnost. U masi negativnih primjera njegovog čojstva i junaštva stoji i jedan koji u potpunosti urušava njegov moralni kredibilitet i svako pravo da baš on upućuje kritike bilo kome, o bilo čemu”, napominje je Koprivica.

Koprivica dodaje da je u medijima ukazivano da je Milović u jednom pravnom sporu branio jednu stranu, a istovremeno povjerljive podatke kradom prenosio drugoj strani, a da on to nikad nije demantovao.

Kako ističe Koprivica, Milović se na taj način bavio klasičnom špijunažom, što predstavlja flagrantan primjer urušavanja pravne struke i kodeksa profesionalne časti.

“Tako je sebe stavio u poziciju duplog igrača, homo dupleksa, dajući vlastiti primjer najgoreg ljudskog i profesionalnog pada, kojeg bi se stidio svaki pošteni građanin Crne Gore. Ali, očito, ne i Andrej Milović, koji samouvjereno barjači po medijima kao neko ko ima pravo da određuje ko je i koliko za šta kriv, umjesto da on, nakon informacije o njegovom ljudskom i profesionalnom posrnuću, ne izlazi od sramote ni na ulicu, osim u kasnim noćnim satima”, kazao je Koprivica.

Pritom se, dodaje Koprivica, po navodima Dajkovića, šetkao od partije do partije, pa ekspresno usrećio Predsjedništvo PES-a svojim prisustvom, koje je baš fino “profitiralo”.

“Zato se niko ne bi začudio da Milović, braneći Spajića, sad nudi povjerljive informacije Milatoviću po sistemu preletača. Jer, navika je jedna muka, a odvika trista muka. Ćud je muška smiješna rabota, bar kad je Andrej Milović u pitanju. Jednom potkazivač, vazda potkazivač”, zaključio je Koprivica.

Foto: DNP

NIKŠIĆ PROGNOZA