„Konkretnim projektima jačati bilateralnu saradnju“

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se danas sa delegacijom Ministarstva turizma Kraljevine Saudijske Arabije koju predvodi ministar Ahmed Al Kateb. 

Kako se navodi u saopštenju Vlade, otvaranje amabasade Crne Gore u Rijadu daće pozitivan impuls jačanju bilateralne saradnje i u tom cilju neophodno je u najkraćem roku preduzeti neophodne altivnosti, saglasni su sagovornici. 

Spajić je ministru turizma Saudijske Arabije predstavio program rada 44. Vlade sa akcentom na projekte u turizmu koji mogu biti predmet buduće saradnje dvije zemlje. 

„Al Kateb je čestitao Spajiću na izboru Vlade i kazao da Saudijska Arabija Crnu Goru doživljava prijateljskom zemljom. On je predsjedniku Vlade uputio i zvaničan poziv princa Mohameda bin Salmana da posjeti Rijad“, istakli su iz Vlade. 

Kako su kazali, bilateralni sporazum o saradnji u turizmu pruža dobru osnovu koju treba nadgrađivati konkretnom saradnjom.

U tom kontekstu Al Kateb je pozvao Crnu Goru da dostavi predloge infrastrukturnih projekata tamošnjem Fondu za razvoj. Dodaju da postoji obostrano interesovanje za intenziviranje komunikacije u tom smislu, poručeno je sa sastanka. 

„Susretu je prisustvovao ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović sa kojim je dogovoreno formiranje zajedničke komisije Crne Gore i Saudijske Arabije za realizaciju projekata u oblasti turizma“, zaključuju u saopštenju.

Foto: gov.me

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA