Konjević: Spajić nije nadležnost Vijeća, Abazović zloupotrebljava institucije

Ovako izgleda zloupotreba institucija u predizborne svrhe, poručio je lider Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević, komentarišući informaciju da je premijer u tehničkom manadatu Dritan Abazović za sjutra zakazao sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

 

Kako nezvanično saznaje Antena M, na sjednici će se raspravljati i o spekulacijama o navodnoj povezanosti uhapšenog južnokorejskog kralja kriptovaluta Hjeong Do Kvona i lidera PES-a Milojka Spajića.

– Lansiraš insinuacije. Onda sazoveš Vijeće. I to za nacionalnu bezbjednost. Da se bavi pogovaranjima o jednom od hiljadu kandidata za poslanike koji nije javni funkcioner. To prosto nije nadležnost Vijeća. A to je valjda važno. Četiri dana prije izborne šutnje. Toliko očigledno da je teško prećutati i kad posmatraš sa strane. Principa radi – poručio je Konjević u Tviter objavi.

Konjević ističe da valjda za to postoje ustavne i zakonske procedure.

– Jednakost pred zakonom. Tužilastvo valjda, a ne politički organi – naglasio je Konjević.

On je podsjetio da Abazović nije sazivao Vijeće kada su ga sadašnji koalicioni partneri optuživali da je uzeo 21 milion.

– Kada je Momo Koprivica tvrdio da je dio mafijaskih klanova i korumpiran od istih. Danas se “ljubakaju” po promocijama. Od sujete ne vide da ovako najviše pomažu upravo Pokretu Evropa sad – zaključio je Konjević.

NIKŠIĆ PROGNOZA

Table of Contents