Konatar: Ulaganje u obrazovanje nije gubitak, već dobit za Crnu Goru

Pokret Evropa sad ne razumije da ulaganje u obrazovanje nije gubitak, već dobit za Crnu Goru, smatra šef poslaničkog kluba URE Miloš Konatar.

Prema njegovim riječima, da su usvojeni amandmani poslanika Građanskog pokreta URA sa 18 miliona eura bi podigli plate prosvjetarima, koji su, kako kaže, kičma našeg sistema i koji svojim radom ulažu u našu djecu i budućnost Crne Gore.

„I da je 100 miliona, kako kažu iz pokreta Evropa sad, a opet pričaju neistine i obmanjuju javnost, to vrijedi jer je obrazovanje budućnost Crne Gore. Odbijanjem amandmana URA od strane Spajićevog PES-a – država će izgubiti više od 100 miliona eura sudskih troškova, koje će otići advokatima, izvršiteljima i sličnim uključenim stranama“, poručio je Konatar.

On je zaključio da su poslanici URE ponosni na svojih gotovo 100 amandmana na Budžet za 2024. godinu sa kojima su tražili i povećanje penzija svim penzionerima bez izuzetka, povećanje zarada zaposlenima u javnoj upravi i pravosuđu, prosvjeti, kao i finansiranje kvalitetnih projekata u zdravstu, obrazovanju i saobraćajnoj infrastrukturi.

„Na žalost svih građana Crne Gore, Spajićevi poslanici su odbili sve ove amandmane i time pokazali svoje pravo lice“, zaključio je Konatar.

Foto: GP URA

NAJNOVIJE

NIKŠIĆ PROGNOZA