„Koliko nas je koštao put funkcionera u Beograd i za koga su sinoć oni tamo navijali?“

Demokratska partija socijalista (DPS) uputila je pitanje generalnom sekretaru Vlade Borisu Mariću da li je put premijera, ministara i direktora crnogorskih državnih firmi na utakmicu u Beogradu plaćen iz državnog budžeta i koliko je novca potrošeno. Interesuje ih i za koga su navijali na utakmici.

U saopštenju za medije, oni pišu da su poslije “brojne delegacije vladinih službenika koji su sjednicu Skupštine Ujedinjenih nacija iskoristili za sopstvenu ekskurziju po Njujorku, družini crnogorskih funkcionera, sinoćnja utakmica, poslužila je za novi grupni izlet, ovoga puta u Beograd”.

“Dok je Abazović, ispunjavao svoje dječačke snove, baškareći se u loži beogradske Marakane, društvo su mu pravili ministri Filip Adžić, Marko Kovač, Aleksandar Damjanović, Zoran Miljanić, generalni sekretar MVP Mileta Radovanić, direktor Instituta za javno zdravlje Vuk Kadić, direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović i brojni drugi…“, kazali su iz DPS-a.

Navode da je povratna karta, komercijalnim letom na relaciji Podgorica – Beograd oko 200 eura.

„Jasno je koliko je ova zabava odlazećih državnih funkcionera koštala. Tim povodom postavljamo pitanje generalnom sekretaru Vlade Crne Gore, Borisu Mariću: Da li je put plaćen iz državnog budžeta i koliko je novca poreskih obveznika upotrijebljeno da bi se ovi, svega željni “momci”, zabavili? Očekujemo da Marić javnosti predoči troškove ekskurzije u Beogradu, i da prestane da ignoriše pravo građana da znaju gdje se i kako arči njihov novac“, piše u saopštenju.

Pitali su i funkcionere, koje nazivaju “članovima navijačke grupe sa Marakane“: „Osim što ste se sinoć lijepo zabavili i družili, za čiju ste reprezentaciju navijali? Pitanje je retoričko, naravno“.Medija centar DPS: Koliko nas je koštao put funkcionera u Beograd i za koga su sinoć oni tamo navijali?

Foto: DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA