Koalicija Jedinstveni za Budvu: DF sjednicu iskoristio kao pripremni poligon za blokadu grada, nećemo učestvovati

Klub odbornika Prava stvar, Jedinstveni za Budvu saopštio je da neće učestvovati u nastavku današnje sjednice Skupštine te Opštine, zbog Jovanovićevog kršenja Poslovnika, nepoštovanja procedura i samih odbornika.

To su saopštili povodom skupštinske rasprave u Budvi, kada je tokom završne riječi predsjednika SO Nikole Jovanovića, došlo je do verbalnog incidenta između direktora Komunalnog preduzeća Draga Ivanovića i lidera budvanskog DPS-a Milana Tičića.

„Imajući u vidu da je Demokratski front verbalnim napadima na predsjednika lokalnog DPS -a Milana Tičića i pokušajima izazivanja sukoba, današnju sjednicu Skupštine opštine Budva organizovao kao pripremni poligon za večerašnju blokadu grada, naš Klub odbornika neće učestvovati u nastavku današnje sjednice“, navodi se u saopštenju kluba odbornika Prava stvar jedinstveni za Budvu.

Kako kažu, „posebno zbog zloupotrebe funkcije i kršenja Poslovnika od strane predsjednika Skupštine Jovanovića, njegovog nepoštovanja procedure i samih odbornika“.

„Ovakav odnos prema predstavnicima građana u lokalnom parlamentu nečuven je u dosadašnjoj dugoj praksi rada Skupštine opštine Budva, ali je pored stravičnih optužbi na račun prvog čovjeka grada, istovremeno i dodatni apel prema građanima Budve, da dobro razmisle i preispitaju svoj odnos prema akterima lokalne vlasti“, navodi se u saopštenju.

„I na kraju, ako je Demokratski front izgubio fokus, podsjećamo ih da im pored dojučerašnjih partnera, ne trebaju politički neprijatelji”, zaključuje se u saopštenju kluba odbornika Prava stvar, Jedinstveni za Budvu.

 Foto: Prava stvar Jedinstveni za Budvu

NIKŠIĆ PROGNOZA