Knežević: Spajić u ovom momentu ne kontroliše proces, i na listi PES postoji nesaglasje

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je kako lider PES Milojko Spajić u ovom momentu ne kontroliše proces formiranja Vlade.

Ako Spajić ima 41 potpis, on može to da dostavi Jakovu Milatoviću i Milatović je dužan da mu da mandat. Ali, kako mi se čini, on u ovom trenutku može računati na eksplicitnu podršku jedino od strane Demokrata“, smatra on.

„CIVIS i Ujedinjena izašli sa drugačijim stavovima“

Nema ništa sporno da Spajić bude predložen za mandatara, ali do toga treba da se zaokruže i principi i raspodjela funkcija, istakao je on za televiziju E.

„I na njihovoj listi (PES) postoje određene nesuglasice, CIVIS i Ujedinjena su izašli sa potpuno drugačijim stavovima“, tvrdi Knežević.

Kaže kako bi Spajić opet trebalo da pokrene razgovore i da se vidi da li se može doći do većine od 49 mandata.

„Spajić u ovom trenutku ne može da kontroliše proces, jer ima 24 poslanika i eksplicitnu podršku poslanika Demokrata, a to je 31“, tvrdi Knežević.

„Nikakva manjinska podrška ne dolazi u obzir“

Prema principima koje je koncipirao sam PES, kako kaže Knežević, mjesto premijera pripada predstavniku te stranke, a predsjednika Skupštine koaliciji ZBCG.

„Nećemo prihvatiti nikakav model manjinske podrške kao što je to bilo sa Krivokapićevom Vladom. To smo rekli i Milatoviću“, naglasio je on.

Ne vidi Socijaldemokrate kao partnere u Vladi.

„Sa DPS i strankama koje su bile sa njom, u ovom trenutku ne možemo praviti koalicione aranžmane“, dodao je.

Kazao je i da, u slučaju da uđu u vlast, neće biti nikakvog preispitivanja članstva Crne Gore u NATO.

„Nemamo nikakav problem sa tim što je Crna Gora članica NATO-a. Ni na koji način nećemo preispitivati tu odluku“, naglasio je.

Foto: Printscreen/ ZBCG

NIKŠIĆ PROGNOZA