Knežević: Nismo se odrekli ni trobojke, ni SPC, ni Kosova, Đukanovića smo srušili 2020. godine, sad ga šaljemo u Spuž

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević na pobjedničkoj konvenciji kandidata DF-a za predsjedničke izbore Andrije Mandića podsjetio je javnost Crne Gore ko je lider DPS-a Milo Đukanović.

„Ispričaću vam jednu priču o čovjeku koji se pojavio 1988.. godine u tatinom džemperu, đedovim cipelama, prslukom od komšije sa 50 dinara u džepu i pred radnicima Radoja Dakića koji su pitali – do kada će primati 1.500 maraka – obećao im da ništa više neće biti isto za 4 godine. I ništa nije bilo isto. Radnici Radoja Dakića primali su marku ipo, a on je džemper zamijenio sa Versace košuljama. Postao je tih 90ih ultra Srbin pozivajući nas da jurišamo na Dubrovnik i da ga srušimo kako bi napravili stariji i ljepši. Da uhvatimo Stipa Mesića da ga obrijemo i da dokažemo da mu je na bradi šahovnica kako više nijedan Srbin i Crnogorac ne bi igrali šah“, kazao je Knežević.

U međuvremenu, kako navodi, dok su se oni bogatili, mi smo kupovali hljeb na po nedjelju dana i čuvali ga u frižideru oni su mijesili kvas od kokaina i švercovanih cigareta.

„Dok smo se vozili raspalim teretnim vozovima i autobusima, estradna pjevačica Jami je dolazila Vladinim avionom u hotel Crna Gora, a čitava Vlada je pjevala, šibice moja hoću da te kresnem dok smo mi gorjeli“, kazao je Knežević.

Lider DNP-a je kazao da je Đukanović bolje branio Kosovo 90ih od generala Pavkovića i Veselina Lazarevića ali samo na riječima.

„Pozivao da se Jugoslavija svim raspoloživim sredstvima brani od NATO pakta a onda kao veleizdajnik 1999-te godine pobjegao za Brisel dok su padale bombe po Podgorici i čitavoj Crnoj Gori i bivšoj SRJ. Posle 2000-tih od ekstra Srbina postaje ultra Rus. Bolje je poznavao Moskvu od Rastoka, više je gledao Putina nego Lidiju a Milan Roćen je počeo da pušta brkove da izgleda kao Taras Buljba“, tvrdi Knežević.

Stvorio je, kako navodi, Crnu Goru od ruskih para iako su svi u Crnoj Gori kako tada tako i sada gledali isto Rusiju i sve u regionu.

„Onda je odlučio da sve one koji su glasali za zajedničku državu stigmatizuje pa Srbin ni Srpkinja nisu mogli biti ni čistači ni čistačice u sportskom centru a kamoli da budu u Vladi. Sada kad čujem neke njegove protivkandidate i protivkandidate Andrije Mandića gdje ga nazivaju gospodin kandidat, moram da kažem – on je lopov i mafijaš i zove se Milo Đukanović. Nezvanična himna Crne Gore nije Onamo namo nego Milo lopove – a 2020 godine dominantno zahvaljujući Andriji Mandiću i DF-u smo ga srušili a sada ćemo da ga zgazimo“, jasan je on.

U njegovim spotovima se navodno vidi državnik, a Đukanović se smuca od mjesta premijera do predsjednika.

„Bolje da su pokazali slike onih uličnih likvidacija. Preko 60 ljudi je stradalo u mafijaškim obračunima za vrijeme njegove vladavine. Procentualno to je više poginulih Srba i Crnogoraca nego poginulih u Bahmutu. Svi u Crnoj Gori koji se dvoume koga da glasaju imaju jasan izbor. Sa jedne strane je kandidat lopova i mafije i zove se Milo Đukanović. Na drugoj strani su kandidati ambasada, a na trećoj jedini narodni, ljudski, pobjednički kandidat a to je Andrija Mandić i zato on mora biti predsjednik Crne Gore“, podvukao je on.

Nemojte, kako navodi, slušati nikog ko unosi crv sumnje.

„Stojim pred vama kao i godinama unazad. Kao 2015. godine kada smo se tukli sa hordama Đukanovićevih parapolicijskih snaga. Ležali smo pod istim šatorima, jeli smo iste buđave sendviče. Zajedno smo dobijali reumu, upalu prostate, šećer i pritisak. Tukli smo se sa njim beskompromisno po tužilaštvima i sudovima. Nismo se odrekli ni trobojke ni SPC ni Kosova i Metohije. Nismo se odrekli ničega na čemu je počivala Crna Gora“, podvukao je on.

Knežević šalje poruku Aleksi Bečiću i Jakovu Milatoviću.

„Mi, DF, krvlju čašću i obrazom, zbog stotina hiljada ljudi, podržaćemo vas u drugom krugu ako pobijedite Andriju Mandića, ali vas pozivamo isto tako da u drugom krugu, što je izvjesnost, podržite Andriju Mandića jer jedino on pobjeđuje Mila Đukanovića. Ima li poštenije, ljudske, časnije, crnogorskije, srpskije, građanskije ponude, od ove koju mi nudimo ispred DF-a? Crna Gora mora da se pomiri“, kazao je on.

Moraju da se pomire, kako navodi, oni koji su glasali za DA i NE, ali se država neće graditi na antisrpstvu.

„Moraju da znaju da nam je najbliži grad u regionu Beograd i tako će da bude. Nismo zaboravili odakle smo pošli i zato znamo da ćemo stići do cilja a cilj je pobjeda Andrije Mandića, ne zbog njega, ne zbog DF-a nego zbog Crne Gore. Ima u našoj brojci 3 simbolika koja objedinjuje Crnu Goru. Simbol Svetog Trojstva, simbol naše SPC, simbol duhovnosti koja je stvarala i čuvala Crnu Goru. U ime tog simbola, u ime broja 3, u ime istine DF-a koju smo pronosili godinama, pozovimo čitavu Crnu Goru da se ujedini, pomiri oko Andrije Mandića i da 19. marta Đukanovića pošaljemo ne u prošlost, nego u Spuž, pa onda u prošlost“, zaključio je Knežević.


Izvor: Adria

NIKŠIĆ PROGNOZA