Knežević: Neće svaki koji mi govori Gospode! Ući u carstvo nebesko

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević oglasio se na društvenoj mreži Iks nakon saopštenja Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

On je objavio sliku sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirijem i citirao Bibliju:

„Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima“.

 

Knežević je sinoć u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti kazao da je „švercerski lobi želio da, preko jednog dijela sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC), manipulišući časnim i čestitim mitropolitom Amfilohijem…“, ne dovršivši rečenicu.

Voditelj i urednik emisije Petar Komnenić je pitao Kneževića da li želi reći da neki sveštenici učestvuju u švercu cigareta.

„Jedan broj sveštenika je doveo Simijanovića pod Ostrog kod mitropolita Amfilohija. Nije lako doći do mitropolita crnogorsko-primorskog, naročito u tom periodu, pretpostavljam da su uticajni sveštenici, kad budem stopostotno prikupio dokaze, izaći ću sa njihovim imenima“, rekao je Knežević.

Iz MCP su danas saopštili da pozivaju Kneževića da sve one dokaze koje sakuplja protiv sveštenika što prije dostavi nadležnim organima da ih oni ispitaju, prije nego počne javno da sudi i presuđuje.

Foto: Iks/Milan Knežević

NIKŠIĆ PROGNOZA