Knežević: Nakon prijateljskog ubjeđivanja sa Spajićem, poslanici PES-a potpisali rezoluciju o genocidu u Jasenovcu

Parlamentarna većina, bez poslanika albanskih stranaka, sinoć je uputila skupštini predlog rezolucije o osudi genocida u Jasenovcu. Kako je došlo do podrške poslanika PES-a tom dokumentu koji prijeti da izazove tenzije u odnosima sa Hrvatskom, za TV Prva govorio je jutros lider DNP-a Milan Knežević:

“Mi smo imali sastanak sa premijerom Spajićem i dogovorili smo se da PES, odnosno njihov poslanički klub, podnese tu rezoluciju. Oni su u srijedu podnijeli tu rezoluciju, odnosno poslali su nam predmete rezolucije, ali su u četvrtak odustali da je potpišu zato što je Hrvatska uputila protestnu notu. Juče je bio zadnji rok, odnosno onaj poziv koji sam ja uputio Spajiću i PES  je tražio dodatno vrijeme da se konsultuje sa Hrvatskom.

Crna Gora se uopšte nije konsultovala sa Srbijom oko rezolucije o Srebrenici. Međutim, nakon razgovora sa premijerom Spajićem i jednog prijateljskog ubjeđivanja, poslanici PES-a su potpisali svoju rezoluciju o genocidu u Jasenovću. Mi smo takođe stavili potpise na tu rezoluciju i ona se juče našla u Skupštinskoj proceduri i očekujem da ćemo odmah nakon 22. maja ući u proceduru njenog uvrštavanja u dnevi red i njenog izglasavanja”, rekao je Knežević.

Foto: Koalicija za Budućnost CG

NIKŠIĆ PROGNOZA