Knežević: Bez koalicije “Za budućnost Crne Gore” nema stabilne Vlade

Lider DNP-a i nosilac koalicije “Za budućnost Crne Gore” Milan Knežević kazao je da očekuje da Vlada bude formirana od predstavnika onih političkih subjekata koji su činili 30-avgustovsku parlamentarnu većinu. To je saopštio nakon suđenja za “državni udar”.

Knežević ističe da su uvijek imali neformalne kontakte sa svim činiocima te nekadašnje većine, kako je kazao, nekad dobre, nekad loše, ali komunikacija je uvijek postojala.

– Naš stav je jasan treba ispoštovati demokratske standarde i volju građana i onda neće biti nikakvih problema – kazao je on.

On tvrdi da bez koalicije “Za budućnost Crne Gore” nema stabilne Vlade. 

– Poznato je da sam veći život proveo u opoziciji i da se nikome ne isplati da mi budemo opozicija – dodao je Knežević.

Na pitanje novinara kako će postupiti ako dobiju poziv da učestvuju u pregovorima za formiranje Vlade, Knežević kaže da treba sačekati da li će Evropa sad odlučiti da ih pozove ili će pozvati nekog drugog.

– Mi smo spremni da razgovaramo sa onim subjektima koji su predstavljali 30. avgustovsku parlamentarnu većinu, među njima je i PES – ponovio je Knežević.

Nije nikakva tajna da imamo različita viđenja oko nekih unutrašnjih pitanja, spoljnih, ali svakako nije tajna da smo dobili značjanu podršku od građana Crne Gore i da očekujemo da bude ispoštovana volja građana i da zajednički formiramo Vladu, poručio je on.

Izvor: Dan

NIKŠIĆ PROGNOZA