Kljajić: Očekujem da Milatović osudi čin poniženja države

Po uzoru na Marka Kovačevića, nacionalističkog provokatora koji se „proslavio“ nepoštovanjem crnogorske himne i državnih simbola, danas su njegovi istomišljenici svečanu sjednicu Skupštine opštine Berane povodom Dana opštine iskoristili da upriliče slične nakaradne performanse, saopštila je predsjednica Opštinskog odbora DPS Berane Lidija Kljajić.

„Naime, na obilježavanju Dana opštine Berane a tokom intoniranja himne Crne Gore, i to njene skraćene verzije, poslanica iz redova Nove srpske demokratije Jelena Božović držala je tri prsta pri srcu. Osim toga lokalna vlast je u sali na samoj bini pored državne crnogorske zastave istakla muzejsku trobojku sa bijelim grbom, čime je i slikovito opisala koliko poštuje Ustav, zakone i druge pozitivno pravne norme naše države“, navodi se u saopštenju.

Ali, dodaje, ako crnogorsku javnost i ne iznenađuje sve ovo što dolazi od strane poslanice Božović i lokalne beranske vlasti, svakako da čudi da ovakvo provokativno ponašanje, prema njenim riječima, ne smeta predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću koji je takođe bio prisutan u sali.

„Stoga od Milatovića, kao predsjednika svih građana Crne Gore, očekujemo da ovaj čin poniženja države osudi i uputi izvinjenje što je još jednom bio institucionalni dekor u skrnavljenju državnih simbola od strane negatora i mrzitelja Crne Gore“, istakla je Kljajić. 

U suprotnom,kazala je, ako i ovo otćuti, onda svakako da su i njegove namjere prema Crnoj Gori iste kao i predstavnika koalicije Za budućnost Crne Gore, za koje, kako je kazala, istinski navija i insistira da budu dio nove vlade i pored činjenice da otvoreno iskazuju nepoštovanje Ustava, suvereniteta i nezavisnosti Crne Gore.

NIKŠIĆ PROGNOZA