Klikovac: Sa DF-om u Vladi BS će teško zastupati svoje interese

Rekonstrukcija Vlade sa ulaskom Demokratskog fronta (DF) u izvršnu vlast potpuno mijenja odnos prema evropskoj agendi, kazao je u Jutarnjem programu TVCG Andrija Klikovac, šef kluba odbornika DPS-a u Podgorici. On smatra da u takvoj konstelaciji političkih snaga Bošnjačka stranka (BS) bi se teško snašla da zastupa svoje interese.

„Prije svega vjerujem da ću u narodnom periodu doći do rekonstrukcije Vlade sa Demokratskim frontom i naravno da to potpuno mijenja okolnosti ove vlade u odnosu na ono što je evropska agenda i što je cilj našeg društva, da bude zaista Crna Gora građanska država. Mislim da u takvoj vladi u kojoj je Demokratski front, neke partije koje se već nalaze mislim da gube svoju proevropsku profilaciju i da se gubi građanski koncept, jer definitivno ministri koji budu u toj vladi od strane Demokratskog fronta oni će sprovoditi srpsko-rusku agendu koju sprovode unazad i 30 godina“, kazao je Klikovac.

On smatra i da će ljudi koji su trenutno u Vladi, kako kaže, pokazati pravo licu u odnosu na evropsku agendu Crne Gore, kao i u prethodne dvije vlade.

“Vjerujem da u takvoj jednoj konstelaciji političkih snaga Bošnjačka stranka vrlo bi se teško snašla da zastupa one interese koji su od značaja za Bošnjake u Crnoj Gori, koji su od značaja za građansku državu i koji su od značaja za sve one vrijednosti za koje se Bošnjačka partija borila u prethodnom periodu. Ipak, ne želim samu njihovu odluku da komentarišem prije nego što se ona desi. Vjerujem da će oni na svojim stranačkim organima donijeti najbolju odluku za njihov partijski i politički interes”, zaključio je Klikovac.

foto:DPS

NIKŠIĆ PROGNOZA