„Kanada će nastaviti da podržava Crnu Goru“

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović primio je danas u oproštajnu posjetu nerezidentnog ambasadora Kanade u Crnoj Gori Džajlsa Normana, kome je zahvalio na veoma dobroj saradnji i posvećenosti jačanju bilateralnih odnosa između Crne Gore i Kanade, uz osvrt na snažno savezništvo dvije države u NATO alijansi.

“Zahvalio je na podršci Kanade razvojnim procesima u Crnoj Gori koji doprinose i uspjehu evropskog puta, a sagovornici su se saglasili da bi dobijanje pozitivnog IBAR-a bilo važna prekretnica i jasan pokazatelj prepoznavanja dosadašnjih napora Crne Gore”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ambasador Norman je kazao da će Kanada, u duhu partnerskih i prijateljskih odnosa, nastaviti da podržava Crnu Goru i pohvalio rezultate ostvarene na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji u posljednjih nekoliko mjeseci, ocijenivši da bi od proširenja EU koristi imali i region i sama Unija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim prilikama, kao i o mogućnostima za dalje unaprjeđenje bilateralne saradnje.

foto: MVP

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA