Kaluđerović: Traženje smjene Mandića zbog trobojke politikantstvo

Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović ističe da je najava DPS-a da će inicirati smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, zbog trobojke u njegovom kabinetu, nastavak politike lutanja te stranke.

Kako je naglasila u saopštenju, zlonamjerno je tvrditi da trobojka negira državnost Crne Gore, već je upravo suprotno – predstavlja jedan od istorijskih simbola Crne Gore, koji je duboko utemeljen u našoj tradiciji.

„Podsjetila bih da je to potvrđivao i DPS, pa je tako trobojka krasila kabinet Mila Đukanovića tokom njegovog prvog predsjedničkog mandata, dok je sam Đukanović izjavio da je trobojka za DPS prihvatljiva. Takođe, bivši premijer Igor Lukšić, koji je bio i potpredsjednik DPS-a, predlagao je vraćanje trobojke kao predsjedničke zastave. I nije slučajno što DPS-u smeta trobojka, jer ona označava – slobodu, jednakost i bratstvo, a upravo je DPS simbol neslobode, nejednakosti i podjela u Crnoj Gori“, navodi Kaluđerović.

Smatra da je najavljena inicijativa DPS-a za smjenu predsjednika Skupštine još jedan politikantski čin u cilju skretanja pažnje javnosti sa suštinskih problema, prije svega borbe protiv kriminalnih klanova, čije se zastave, upravo zahvaljujući DPS-u, vijore širom Crne Gore.

Foto: SNP

NIKŠIĆ PROGNOZA