Kaluđerović: Đukanovićeva izjava prijetnja pravosuđu i cijelom društvu

Poslanica SNP-a Slađana Kaluđerović je saopštila da je današnja izjava nekadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića skandalozna, te da je riječ o prijetnji pravosuđu i cijelom društvu.

“Đukanović, kako se steže obruč oko njega i približava čas kada će pravda zakucati i na njegova vrata, ponovo prijeti sukobima i nemirima. Njegova najava „krvne osvete“ nije ništa drugo nego očajnički pokušaj da iskreira tenzije ne bi li tako prebacio fokus sa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na neke druge stvari”, kazala je ona.

Prema njenim riječima nijedan pojedinac, ma kako se zvao, ne može biti iznad zakona i zato pozivam nadležne pravosudne organe da ispitaju da li u Đukanovićevom nastupu ima elemenata krivičnih djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti, odnosno izazivanja panike i nereda.

“Sigurna sam da je naše društvo dovoljno demokratski zrelo i da neće nasjesti na Đukanovićeve provokacije, iako se pokazalo da su mir, stabilnost i vladavina prava kost u grlu bivšeg lidera DPS-a koji na sve načine pokušava da destabilizuje Crnu Goru ne bi li na taj način izbjegao odgovornost za višedecenijsku pljačku države. Vuk dlaku mijenja, ali ćud nikad”, zaključila je Kaluđerović.

Foto: SNP

Pročitajte još:

NIKŠIĆ PROGNOZA