Kalezić i Vuksanović: Vlada će nastaviti da funkcioniše, četiri poslanika ne mogu ugroziti njen opstanak

Vlada, na čelu sa predsjednikom Milojkom Spajićem, će nastaviti da funkcioniše, iako se nije snašla u ovoj situaciji, kazao je direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije Predrag Kalezić za Gradsku TV.

Kalezić je, u emisiji „Pressing“ Gradske TV, istakao da je predsjednik DNP-a Milan Knežević principijelniji u iznošenju stavova od predsjednika Skupštine i NSD-a Andrije Mandića.

“Mandić je smislio činjenicu kojom se brani, govoreći da će se, ukoliko izađe iz vlasti, DPS vratiti na vlast. To je infantilna teza“, smatra Kalezić.

Građanski aktivista Dalibor Vuksanović kaže da Knežević sa četiri poslanika teško može da ugrozi opstanak Vlade.

“Jedino ukoliko bi kompletan bivši DF povukao podršku, moglo bi doći do prekompozicije, ali Spajić ima još nekoliko partija sa kojima može da napravi novu većinu u parlamentu“, navodi Vuksanović i dodaje da se u ovom trenutku nikome ne ide na izbore.

Neophodno je, dodaje, očistiti državu od korupcije i kriminala.

“Moramo da se trudimo da zadržimo ljude koji su tu i da vratimo one koji su stekli kapital vani, da razvijamo državu, jer samo od turizma ne možemo da živimo. Moramo da se posvetimo realnoj ekonomiji, a ne da zapošljavamo sve ljude u državni sektor“, kaže Vuksanović.

Foto: Gradski.me

NIKŠIĆ PROGNOZA