Kadić: Očekujemo odgovor Ustavnog suda do kraja sedmice

Pokret Naprijed očekuje da Ustavni sud prihvati njihove prigovore na izbore u Podgorici, kako bi konačni rezultati zaista predstavljalli izbornu volju građana, kazao je Gradskoj RTV nosilac liste Vuk Kadić. Očekuje da će odgovore dobiti do kraja sedmice.

U Pokretu Naprijed čekaju da im Ustavni sud odgovori na 14 prigovora koje su im dostavili u petak, a zbog kojih traže ponavljanje izbora na svih 14 biračkih mjesta.

„Nadam se da će se Ustavni sud držati zakona i u skladu s tim donijeti odluku. Do sada smo imali slučajeve da se i DIK i OIK ponašala partijski, da tamo nijesu sjedjeli pravnici koji su donosili odluke na osnovu zakona, nego na osnovu interesa partija koje predstavljaju. Ustavni sud je nešto drugo i zato očekujemo pozitivno rješenje“, kazao je Kadić.

Tvrdi da je riječ o nepravilnostima koje zahtijevaju ozbiljnu kontrolu.

„Ne možemo da prihvatimo činjenicu da nedostaje biračka knjiga, da nema kontrolnog kupona, da ima četiri ili pet više kupona nego glasačkih listića, da ima više glasačkih listića u odnosu na kupone“, istakao je Kadić.

Podsjetimo, dok se Ustavni sud ne izjasni o prigovorima Pokreta Naprijed, ne mogu biti proglašeni konačni rezultati izbora u Podgorici koji su održani 29. septembra.

Foto: Pokret „Naprijed“

Prijava
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare
NIKŠIĆ PROGNOZA