„Spajić će prisustvovati sjednici Savjeta u zajednički dogovorenom terminu“

Imajući u vidu da su neki mediji danas objavili informaciju da “Spajić neće doći na sjednicu Savjeta za odbranu” iz Kabineta premijera Milojka Spajića su saopštili da sjednicu zakazuje predsjednik Crne Gore, nakon usaglašavanja termina sa druga dva člana Savjeta, što nije bio slučaj u konkretnoj situaciji.

“Takođe, u tekstu se navodi da je premijer otkazao dolazak na sjednicu, što je takođe netačno jer do otkazivanja prisustva može doći jedino kada je prethodno prihvaćen termin i potvrđeno prisustvo. Istina je da je premijer prethodno nudio nekoliko termina, između ostalog poslednji put je predložio da se sjednica Savjeta održi 2. avgusta – o čemu je javnost upoznata, ali taj termin nije bio odgovarajući pojedinim članovima Savjeta”, kaže se u reagovanju Kabineta premijera.

Imajući u vidu da je predsjednik države, bez konsultacija, zakazao sjednicu za 20. avgust sekretar Savjeta je blagovremeno obaviješten da predsjednik Vlade njoj ne može prisustvovati te je zatražen novi termin.

“Napominjemo da se sjednica Savjeta ne može zakazati bez saglasnosti članova Savjeta pa je samim tim naslov tendeciozan i neistinit. Prema sadašnjem dogovoru, sjednica Savjeta održaće se nakon 25. avgusta, a Kabinet predsjednika Vlade će pravovremeno javnost izvijestiti o ovoj aktivnosti premijera”, zaključili su u saopštenju Kabineta premijera.

Foto: gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA