Jovanović pozvao PES da prihvate poziv za formiranje vlasti: „Nema vremena za gubljenje“

Nikola Jovanović, nosilac liste „Budva naš grad“ na posljednjim lokalnim izborima u Budvi, pozvao je Pokret Evropa sad da prihvate „poziv predstavnika 15 odbornika“ i da u najkraćem roku uspostave lokalnu vlast.

Predstavnici EPS-a nisu večeras došli na sastanak o fomiranju vlasti u Budvi, na koji su ih pozvali lideri Jovanović, Petar Odžić (SDP) i Blažo Rađenović (URA).

„Želim da obavijestim javnost da smo po prethodno upućenom pozivu od strane naše tri izborne liste večeras imali konstruktivan razgovor sa predstavnicima izborne liste ‘Demokrate – Ojačaj, obnovi, oživi’ na kojem je konstatovano da među nama postoji politička volja za konstituisanje lokalne vlasti. Nažalost, pozivu se nisu odazvali predstavnici Pokreta Evropa sad. S obzirom da su sastanku prisustvovali predstavnici petnaest odbornika i da nedostaju potencijalna dva odbornika PES za formiranje vlasti, jasno je da ovaj politički subjekt preuzima odgovornost za dalja politička dešavanja u Budvi“, saopštio je Jovanović.

Smatraju, dodaje, da bi eventualno ponavljanje izbora značajno ugrozilo realizaciju turističke sezone, „koja ima refleksije na lokalni i državni budžet“ i da bi time najveću štetu imali građani Budve i Crne Gore.

„Naš grad i lokalna uprava se nalaze u delikatnom političkom momentu i veoma važne odluke su na čekanju zbog konstituisanja vlasti kao što su Program privremenih lokacija, Odluka o rebalansu budžeta, Izmjena investicionog plana i Izmjena Plana javnih nabavki kao i donošenje drugih strateški važnih odluka, zbog čega smatramo da nema vremena za gubljenje niti prostora za izbjegavanje političke odgovornosti“, naveo je Jovanović.

„Imajući u vidu da je PES kao najveći konstituent državne vlasti inicirao uvođenje prinudne uprave, što je rezultiralo raspisivanjem lokalnih izbora, smatramo da PES, kao subjekt čija dva odbornika nedostaju za konstituisanje vlasti, ima posebnu i dodatnu odgovornost da zbog građana Budve prihvati poziv predstavnika 15 odbornika i da u najkraćem roku uspostavimo lokalnu vlast“, zaključio je on.

foto: Budva naš grad

NIKŠIĆ PROGNOZA