Jovanović: Nema govora o prinudnoj upravi u Budvi

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović kazao je da nema riječi o prinudnoj upravi, jer Skupština opštine kao predstavnički dom građana zasijeda i ispunjava svoje obaveze, te da je nastavak sedme sjednice SO Budva zakazan za 15. maj.

“Stav Ministarstva javne uprave je u potpunosti sa onim što smo mi tvrdili od prvog dana i on je došao kao potvrda i verfikacija našeg stava koji je u potpunosti u skladu sa zakonom”, kazao je Jovanović u izjavi objavljenoj na zvaničnoj stranici Opštine Budva.

Podsjećamo da zaposelni u lokalnoj upravi kao i preduzećima i ustanovama čiji je Opština osnivač još uvijek čekaju isplatu svojih aprilskih zarada.

Kako je ranije saopšteno, predsjednik Opštine Budva Milo Božović, uputio je 2. maja zahtjev Višem sudu u Podgorici da mu se omogući potpisivanje službenih dokumenata koji su neophodni za isplatu zarada.

“Zahtjev je podnijet uoči prvog radnog dana u mjesecu imajući u vidu zakonsku obavezu utvrđivanja i isplata zarada do 15. u mjesecu, čime su u potpunosti ispoštovani pravni propisi koji regulišu radne odnose i izvršenje Odluke o budžetu Opštine Budva za 2023. godinu”, navodeno je u saopštenju.

Izvor, foto: RTV Budva

NIKŠIĆ PROGNOZA