Joković: Sporazumom definisano kad može doći do rekonstrukcije Vlade, neće biti promjena u dva resora

Odgovarajući na pitanje o zahtjevima za rekonstrukciju Vlade i kada se očekuje ulazak koalicije ZBCG u Vladu, predsjednik Skupštine Andrija Mandić izjavio je juče da bi rokovi o rekonstrukciji mogli biti kraći od onih potpisanih u sporazumu.

Lider SNP-a Vladimir Joković za Antenu M kaže da je sve definisano potpisanim sporazumom, kada može doći do rekonstrukcije i kome šta pripada u Vladi, te da što se njegove partije tiče neće biti nikakvih izmjena u ministarstvima koje pokriva kadar SNP-a.

„Što se tiče Demokrata, PES-a i ZBCG, mi nemamo ništa protiv, ako se dogovore nemamo nikakav problem. Mi nemamo uticaj da podržimo odluku ili ne, ako se dogovore naš glas nije odlučujući, sve što se oni dogovore mi apsolutno nemamo ništa protiv“, kazao je Joković. 

Joković navodi da nemaju nikakav problem da Vlada bude još inkluzivnija.

„Dvije albanske partije su u Vladi. Bošnjačka stranka nije htjela da uđe u Vladu, jer su tu stranke bivšeg DF-a. Mi već imamo nacionalne manjine u Vladi. Nemamo nikakav problem da Vlada bude još veća, ali u suštini Vlada je dogovorena, oni koji su htjeli tu su, oni koji nijesu izabrali su drugi put i to je legitimno“, zaključio je Joković.

Joković je na čelu Ministarstva poljoprivrede a Dragoslav Šćekić rukovodi Ministarstvom sporta i mladih. 

foto:gov.me

NIKŠIĆ PROGNOZA